Projecten

Klein in een wereldoorlog versie 2

Bij de 75ste herdenking in 2019 van de bevrijding van Mariaheide brengen we een herdruk uit van ons boek ‘Klein in een wereldoorlog’. Daarmee willen we tegemoet komen aan de interesse die er nog steeds is.
Lees meer

Klein in een wereldoorlog versie 1

In september 2014 presenteerden wij het boek ‘Mariaheide, klein in een Wereldoorlog’. In het boek staan de oorlogsherinneringen van onze dorpsgenoten. Verder is het geïllustreerd met foto’s en algemene wetenswaardigheden uit die tijd. Het boek werd in een oplage van 800 exemplaren uitgebracht. Deze zijn allemaal verkocht.
Lees meer

Presentatie boek Klein in een wereldoorlog

Op vrijdag 12 september 2014 werd in Mariaheide herdacht dat Market Garden zeventig jaar geleden plaatsvond. Hoogtepunt hierbij was de verschijning van het boek Klein in een Wereldoorlog. Bijzonder ook was het bezoek van de Amerikaanse oorlogsveteranen Ray Nagell en John Primerano, 92 en 90 jaar oud. In 1944 passeerde Ray Nagell Mariaheide via de Corridor, ook wel Hell’s Highway genoemd.
Lees meer

Herdenkingsmonument bevrijding

Ter herinnering aan Operatie Market Garden hebben we met de werkgroep op 4 mei 2015 een herdenkingszuil onthuld. Op de zuil staat een foto die op 19 september 1944 is genomen. Hierop is te zien hoe op die dag Britse tanks binnen trokken in Mariaheide. Deze foto wordt gezien als de bevrijdingsfoto van Mariaheide. Met het herinneringsmonument wilden we als werkgroep iets blijvends geven aan het dorp.  Het monument heeft een mooie zichtplek gekregen voor de kerk.
Lees meer